Sidor om Gudinnan Moder Jord!

Sidor som värnar om Gudinnan, Moder Jord
Vanasamfundet Moder Jord -
Är ett registrerat trossamfund som ser Moder Jord som den skapande kraften. Föreningen heter Vanasamfundet för att dom förbinder sig med den nordiska traditionen och Vana-ätten där gudinna och gud möttes på lika villkor.

Monica Sjöö
- Monica Sjöö var en radikal ekofeminist, gudinnetroende konstnär född i Sverige 1938. Hon flyttade till England på 50-talet och hon var där involverad och aktiv i gudinnerörelsen och feministrörelsen. Hon var även författare och gav ut boken The Great Cosmic Mother som är en heltäckande gudinnebok. Den tar upp vår förhistoria och vår historia, beskriver gudinnesymboler och kvinnligt symbolspråk, gudinnekulturer och myter; allt ur ett kvinnligt perspektiv.

Tealogerna
- Birgitta Onsell är grundare av föreningen Tealogerna. Hon är lärare och författare med särskild inriktning på kvinnohistoria och framför allt gudsbildernas uppkomst och förvandling som Birgitta delar upp i tre epoker. Den äldsta personifierade bilden för gudom var feminin - det gäller för hela världen. En gudinna i kraft av sin förmåga att skapa det mirakulösa livet. 
Idavallen
- Föreningen för nordisk naturreligion i Stockholm, är avsett att fungera som en mötesplats för de grupper som ingår i Nordisk naturreligion, där olika medlemsföreningar kan ha sin egen speciella inriktning. Inom detta kan rymmas asatro, baltisk traditionell religion, finsk folktro, nordisk shamanism, samisk religion, svensk folktro, traditionell skandinavisk häxkonst, vanatro.


http://gudinnerummet.blogspot.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0