Vackra bilder från Iréns retreat+ vandringsstaven!


Det finns heliga portar i naturen, det är bara att gå in......


Trädkraft kan alla ta in!


Skogen ger oss harmoni och styrka!


I mörkret finns ljuset!


I naturen kan vi hitta helig geometri, mönster som hela tiden upprepar sig i oändligheten!





Djuren ger oss olika tecken och gåvor! Djuren tar emot känslor!


Växter ger oss tecken, näring och läkning!


Här är mitt handtag på min vandringsstav.
Jag barkade av den och satte små ormburksblad på och båtlackade över så
de sitter kvar.


Sidor om Gudinnan Moder Jord!

Sidor som värnar om Gudinnan, Moder Jord
Vanasamfundet Moder Jord -
Är ett registrerat trossamfund som ser Moder Jord som den skapande kraften. Föreningen heter Vanasamfundet för att dom förbinder sig med den nordiska traditionen och Vana-ätten där gudinna och gud möttes på lika villkor.

Monica Sjöö
- Monica Sjöö var en radikal ekofeminist, gudinnetroende konstnär född i Sverige 1938. Hon flyttade till England på 50-talet och hon var där involverad och aktiv i gudinnerörelsen och feministrörelsen. Hon var även författare och gav ut boken The Great Cosmic Mother som är en heltäckande gudinnebok. Den tar upp vår förhistoria och vår historia, beskriver gudinnesymboler och kvinnligt symbolspråk, gudinnekulturer och myter; allt ur ett kvinnligt perspektiv.

Tealogerna
- Birgitta Onsell är grundare av föreningen Tealogerna. Hon är lärare och författare med särskild inriktning på kvinnohistoria och framför allt gudsbildernas uppkomst och förvandling som Birgitta delar upp i tre epoker. Den äldsta personifierade bilden för gudom var feminin - det gäller för hela världen. En gudinna i kraft av sin förmåga att skapa det mirakulösa livet. 
Idavallen
- Föreningen för nordisk naturreligion i Stockholm, är avsett att fungera som en mötesplats för de grupper som ingår i Nordisk naturreligion, där olika medlemsföreningar kan ha sin egen speciella inriktning. Inom detta kan rymmas asatro, baltisk traditionell religion, finsk folktro, nordisk shamanism, samisk religion, svensk folktro, traditionell skandinavisk häxkonst, vanatro.


http://gudinnerummet.blogspot.com


Gudinnor!

Freja
Freja är kärleksgudinna och fruktbarhetsgudinna i den nordiska gudasagan. men hon är även krigets och kampens gudinna. Hon är dotter till Njord och syster till Frej. Hon är den unga kvinnan och modern. Hon är valkyriornas ledare. Hon färdas i vagn, dragen av två katter eller i skepnad av en falkskrud. Hon är trolldomens och schamanismens gudom och sejdens mästarinna.

Hon anses stå underjordens gudinna Hel nära pga sina mörka sidor där hon har makt över jordens krafter. Freja har dock mörka sidor och med sin makt över jordens krafter anses hon stå underjordens gudinna Hel nära. Frejas dag är fredag och hennes tal är 13.

För att hedra Gudinnan Freja - Fira därför fredagen den 13:e!

Hel
Hel är underjordens härskarinna i fornnordisk mytologi. Hels namn pryder dödsriket och det svenska ordet helvete syftar till Hels straff. Till hälften var Hel en ung vacker kvinna och den andra hälften tillhörde en gammal hagga. Hon regerade över de minst hjältemodiga själarna som inte dött i strid, såsom kvinnor, gamla och barn.

Nerthus

Gudinnan Nerthus är Moder Jord, vår första gudinna. Hon omfamnar alla jordens krafter med visdom och fred. Med henne sår du glädje, fred och kärlek på din jord. Freja är fred, Nerthus dotter, kärleksgudinnan som fyller ditt hem med fruktbarhet och rikedom. Vårdagjämningsfest är en fest för gudinnan Nerthus, en fredsfest. Den sammanfaller ofta med påsken. Namnet Nerthus är språkligt densamma som Njord, i fornnordisk mytologi en manlig gud i vanernas gudaskara.

Bastet
Kattgudinnan Bastet från Bubastis representerar kärlek och glädje. Samtidigt är hon kvinnans beskyddarinna. För de forntida egyptierna hade katten stor betydelse genom att hålla sädesreservoarerna fria från råttor. De ansågs bringa lycka och behandlades med stor respekt. När en egyptisk huskatt dog kunde hela hushållet klä sig i sorgedräkt. Katter kunde tom mumifieras och begravas med samma hedersbetygelser som man gav människor. I kattgravarna lade man gärna ner en liten bronsstatyett föreställande katten själv.


Hekate
Iden grekiska mytologin månens och trolldomens gudinna, ibland identifierad med Artemis. Med sitt följe av rolösa andar hemsöker hon särskilt vägskäl för tre vägar. Hon framställdes därför ofta med tre förenade kroppar. Bilder av Hekate med facklor i händerna ställdes upp framför husen för att avvärja trolldom.


Venus

I romarnas religion kärlekens gudinna, motsvarande grekernas Afrodite. Hon står för harmoni, passion och sexualitet. Hon bringar glädje till gudar, gudinnor och människor lika mycket som till den växande planeten. Hon är därför förknippad med vårens ankomst, den mest inspirerande kärlekstiden av alla årstider räknat.


Lilith
I judisk mytologi en kvinnlig demon, som judarna övertog från babylonisk folktro. Hon har identifierats med Adams första hustru som enligt medeltida föreställningar skapades samtidigt med honom. Hon omtalas i Jesaja 34:14 som en öken demon, och i senare judisk tradition framställs hon som ondskefull, bevingad och med långt hår, t.o.m. som ondskans drottning. Den moderna feminismen har tagit henne till sinnebild för kvinnans jämställdhet och upproriskhet mot manssamhället.

Isis
Egyptisk fruktbarhets- och modergudinna, syster och maka till Osiris. Deras son Horus, och hon är mest känd som modern med Horusbarnet. Isis dyrkades i Egyptien som moder gudinnan av universum. Hon ensam, hade tillgång till det hemliga namnet för Ra, den egyptiska härskarguden, som gav henne obegränsad magisk styrka. Dyrkan av Isis spred sig under hellenismen till Romarrikets alla delar och hade stor betydelse för uppkomsten av kristendomens Mariadyrkan.

Kali
sanskrit - "den svarta", Durga, indisk gudinna som spelar en viktig roll i hinduismens fromhetsliv som guden Shivas maka, hans shakti. Hon har både en mild och en grym sida, men brukar framställas i skräckinjagande gestalt. Tungan hängde från munnen och hon skildras ibland med flera döskallehuvuden hängande runt om sig. Den fruktade versionen av Pravati. Mysteriernas gudinna, ofta avbildad blå eller svart med ett blodtörstigt utseende. Förr ingick människooffer i hennes kult. Hon är en av gudinnorna i Tantratraditionen.

Tara
Den viktigaste gudomen för tibetanska buddister är gudinnan Tara. Hon är en barmhärtig moder gudinna. Tara är skydds & medkänslans Gudinna. Beskyddarinna mot alla rädslor och alla underbara kvinnors egen gudinna. Hon praktiserade och lärde ut njutning som ett sätt att nå upplysning. Tara fick begåvningen att kunna hela all sorg och att kunna uppfylla alla önskningar. Hon är en av gudinnorna i Tantratraditionen.

Lakshmi
Hinduistiska Gudinnan för lycka och välstånd. Hon står för välstånd, expansion och förändring. I hinduistisk mytologi, tros Lakshmi representera allt kvinnligt, medans hennes gemål Vishnu, representerar allt manligt.

Saraswati
Hinduistiska Gudinnan för visdom, bildning, upplysthet, & konst. Saraswati är den feminina gudomen förkroppsligat. Hon står för sann visdom, symbolisk, andlig kunskap lika mycket som förfinning av konsten.

Quan Yin
Den kvinnliga Buddhan, försynens Gudinna från Kina. Hon är den eviga beskyddaren av alla barn och hon representerar också medkänsla och kärlek. Hon hjälper till vid helande och renar platser som är utsatta för negativitet.

Troll dryck för TUR!!!

Trolldryck för tur

Bra när har en period med mycket otur eller behöver stärka turen inför något du ska göra (t.ex. ett prov, en skrivning, söka jobb)

Tidpunkt: en solig dag
Tillbehör:
1 citron
strösocker
1 bergskristall

Bra för nybörjare och effektiv i ca en vecka. Sen kan du göra om den om du behöver.

Har du en magisk bägare kan du använda den, om den är av något genomskinligt material. Annars går det bra med ett vanligt glas.
Pressa citronen och lägg 1 matsked av saften i glaset.
Fyll på med 1 matsked strösocker
Lägg i bergskristallen och snurra glaset medsols några varv för att blanda trolldrycken.
(valfritt tillägg: skriv på en lapp: "TUR" och ditt namn eller namnet på den som ska få drycken. Placera under glaset.)
Ställ blandningen i solen för att laddas i ca 10 minuter.

När trolldrycken är färdig tar du först ur kristallen, och sedan dricker du upp alltsammans i ett enda svep.

Klart!


Frejas Nektar

Frejas nektar

Under en månads tid har vi kunnat njuta av en överdådig fläderblomning.

Fläder är Frejas träd och det känns självklart att

kombinera magi och kokkonst och göra Frejanektar.


Till mitt saftrecept går det åt 20 stora blomklasar. Dessa plockade jag förra Frejadagen, för en vecka sedan, i växande måne. Jag blandade i 2 citroner, 2 kanelstänger, 1 vaniljstång och och 2 l socker. Jag hällde över 1,5 l kokande vatten och lät det hela svalna. När saftblandningen hade svalnat la jag i ett par kristaller och ställde in det hela i kylskåpet.


Varje kväll har jag tagit ut blandningen, rört om och bytt kristaller. Kristallerna har sedan fått ligga i månsken och bli laddade, månenergi har sedan tillförts flädersaften via kristallerna. Under fullmånenatten fick hela koket stå ute och måna sig.

Lycka till! Fläder blommar nu!!!!


Symboler och Magiska redskap:

Symboler

Symboler har en stor betydelse. Det finns symboler för nästan allting, från Gudinnan, elementen, verktygen, månens faser och till de gamla runtecknen som kan symbolisera Skydd och Hälsa tex. Det man kanske ser oftast är Pentagrammet, den femuddiga stjärnan i en cirkel,(Även kallad Pentacle). Denna symbol har fått en negativ innebörd för många, då det vänds uppochner och kallas "djävulens tecken". Detta är helt fel! Pentagrammets stjärna är en symbol för de fyra elementen och den femte stjärnudden står för Själen, styrkan inom dig. Cirkeln runt stjärnan symboliserar Evigheten, livscykeln, årshjulet.

 Ett uppochner vänt pentagram - är ingenting annat än just ett uppochner vänt pentagram, och betyder ingenting annat! Pentagrammet är äldre än Kristendomen, och det var kristendomen som förde in begreppet "Djävulen" i folks tro, Att vända pentagrammet och sätta till exempel ett bockhuvud i det, är ett kyrkans påfund för att "skrämma" folk från deras gamla religion över till den kristna. .



Magiska redskap

  

Magiska redskap kan användas i ritualer, för att hjälpa till att grunda sig eller förflytta energi, eller inom ramen för en förtrollning. Det kan också fungera som en symbol för det magiska ögonblicket. Hjälper till med ditt fokus och håller energin i rörelse.

  

Vad som behövs:

En Athame, en liten tveeggad dolk. Den står för väderstrecket öster och representerar luften. Athamen är maskulin och används vanligen för att rikta och flytta energi. Man kan använda sin Athame för att förlänga sig själv, för att slå en cirekel, slå en öppning i en cirkel eller välsigna ett föremål eller något ätbart. Den skall inte användas för att skära i fysiska föremål. Den får aldrig användas till att skada något levande.


En Trollstav, staven står för väderstrecket söder och eldens makt. Liksom athamen används den ibland för att flytta energi. Man kan även göra cirklar men trollstaven. Staven kan vara av trä, metall, glas, sten plast mm. Enligt traditionen ska den vara lika sång som avståndet mellan fingertopparna och armbågen. Helst skall man gå ut i skogen för att hitta din pinne med den "rätta" längden då är det din pinne. Trollstaven/trollspöt kan även skydda dig för andra och andras energier.

Skala av barken, tälja den jämn och använd sandpapper. Du kan själv välja att skära in några magiska namn i den. Gör ett pentagram nära den övre ändan och klistra dit en ametist på den. Du kan även ha andra stenar som betyder något för dig.


Bägare, denna mugg står för väderstrecket väster och vattnets kraft. Den är ett feminint redskap. De maskulina redskapen är långa och smala och har en mycket bestämd form, och de feminina är rundare. Bägaren är en symbol för magen och eller livmoder. När den fylls med vin, juice, vatten eller mjölk blir den ännu kraftfullare och är då en Gudinnesymbol.

Bägaren kan även vara ett redskap för spådomar. Vattnets element har sedan länge kopplats samman med det undermedvetna, med drömmar, känslor och övernaturliga förmåga. Fyll bägaren med en mörk vätska . druvjuice, rött vin eller färgat vatten - och se ner i den i ett svagt upplyst rum medan du låter tankarna glida fritt och slappnar av i ögonen. Öppna för alla bilder som kommer till dig.


Pentagrammet, är traditionellt ett platt sten eller metallplatta, vanligen med en ingraverad, femuddig stjärna på ena sidan. Det står för väderstrecket norr och jordens element. Det är slätt och rundat och är också en kvinnlig symbol.
Pentagrammet är en helhetssymbol som bland annat representerar hur Ande (eller kalla det Kraft, Gudomlighet, Gudinnan, Den Store Anden, det du föredrar) verkar i de fyra elementen, jord, luft, eld och vattten.ymbol

Det kan användas för att binda utspridda energier till marken. Man kan också hålla i det när man är stressad eller upprörd och fylla det med sina känslor. Kom bara ihåg att lägga ner det på marken efteråt så att den negativa energin kan tas upp av jorden. Det finns två olika slags pentagram. Dels finns det ett som är tre dimensionellt och gjort av sten, metall, trä eller lera. Det kan vara en dekoration eller en del av altaret. Den andra typen av pentagram innehåller samma femuddiga stjärna men den är antigen ritad eller också formar man den för hand med fingret, trollstaven eller athamen. Den är tvådimensionell och inte tredimensionell.


Vandringsstav:

Vandringsstaven är En symbol och en praktik hjälpare för ett extra stöd på livets vandring. Det finns två olika uppgifter om staven som du skall hitta ute i skogen liggandes där för dig. Ena alternativet är att den är precis lika lång som du själv och det andra är att den skall räcka dig till armhålan. Diametern skall vara samma mått som mellan din tumme och pekfinger.

Staven används för att stödja dig med när du hoppar över bäckar, för att hålla undan grenar och för att försvara mig mot stråtrövare eller andra obehagligheter.

Asp är att föredra på grund av den låga vikten när den torkat. Barka av den och ställ på tork ett bra tag. Tjocka änden uppåt! Den skall snidas ut upptill med dina fingrars mellan rum och ett läder band skall lindas runt skaftets handtag. Du kan själv rista in symboler, runor, klistra stenar eller hänga fjädrar runt om. Frans nedtill för att få småfolket med på din vandring. Staven är maskulin och står för handlingen i livet.


Altare, ett eget altare i hemmet där dina magiska redskap kommer att bo är bra. Vill du inte skylta så kan man linda in allt i ett vackert tyg och ha det nära dig.


Sekundära redskap:

En kniv med vitt handtag, som används för att skära i den fysiska världen.

Rökelsebehållare

Några små skålar till salt och vatten

En spådomsspegel (vanligen svartmålad)

Stearinljus och ljusstakar

Spådomsgrejer, ex tarotkort eller runor

Smycken och kläder för ritualer och trolldom

Guldnyckel symbol för att låsa upp hemligheter och ditt inre

Örter för rening av energier eller din kropp


Tänk på att redskapen har ofta en egen personlighet. Allt har ett medvetande, från en pinne i skogen till en handgjord trollstav. Alla redskap måste respekteras.

När du försöker avgöra om ett redskap skulle passa dig så försök att tyst fråga det vad det tycker om dig och hur det vore att arbeta tillsammans. Du kommer känna ett ja eller ett nej.


Rena och inviga redskapet, det finns flera olika sätt:

  

1.Begravning: Vira plast runt föremålet och gräv ner det några dagar. Athamen kan man bara köra ner i jorden. Jorden är den främste återanvändaren och drar med säkerhet åt sig eventuella negativa energier i ett föremål.


2. Saltvattensbad: Salt är renande och vatten är förstås utmärkt för rengöring. Havet, tårar och mycket av vårt blod består av saltvatten, och därmed är det heligt för Gudinnan. Doppa det snabbt i saltvattnet och ställ för att torka.


3. Solbad: Välj en solbelyst fönsterkarm och låt redskapet ligga där i några dagar. Solen bränner bort det mesta av den gamla energin och vinden blåser bort resten.


4. Passage genom eld: Eld är naturligt renande och bränner bort icke önskvärda energier. Tag föremålet och dra det genom en låga. Om det svartnar torka bara bort sotet.







Söndagen den 23 aug på Kvarntorpshögen! Omstart att lämna och bryta mönster.

Så var tiden inne för en ny träff för Falkagudinnorna. Vi samlades vid Helheten och fyllde bilarna.
Det blåste väldigt när vi kom upp och en del var redan hungriga så vi fikade innan vår lilla Ceremoni.


Att fika och kaffe kan smaka så bra!!!


Bedårande skönheter tittade ut på en vacker utsikt + Irja som visade sin
trumma.....


Trumman var så vacker och lät så djup....


Flera nya slöt sig samman till vår grupp, så roligt!


Vi förberedde oss och hade lite försnack denna gång, det kändes bra!





Alla fick ceremoni pappret och började genas göra sina tilldelade uppgifter..

Ceremoni att lämna det gamla/ Omstart/bryta mönster!
Medtag:
En lapp där du skriver gamla mönster som du vill göra dig av med.(Ingen kommer att se eller läsa din lapp)
En kniv
Citonmelissblad(Hjärtansfröjd finns att köpa som krydda vid grönsakdiskarna)
En offergåva till moder jord(blomma, blad, choklad mm vad du vill) (ej skadligt för naturen)
Salviakvistar(torkade)
En bägare med jos, nektar eller mjöd/öl(guld gul färg att dricka)
En askkopp, snäcka eller dyligt som du kan elda lappen i.
En vattenflaska, Fika om du vill ha efteråt


Magisk Ceremoni till förändring!
1.Bilda en cirkel, sjung några väl valda sånger(ta med sånger som passar)
gärna på en högplats.
2. Rita med din kniv ett pentagram och en cirkel runt om
Pentagrammets stjärna är en symbol för de fyra elementen och den femte Stjärneudden står för Själen, styrkan inom dig. Cirkeln runt stjärnan symboliserar Evigheten, livscykeln, årshjulet. Du skall kunna stå i den femtestjärnudden med båda fötterna.
3. Lägg din lapp i stjärnans mitt och elda upp den.
Säg: jag lämnar det gamla och välkomnar det nya! (gärna alla tillsammans)
Gör: Andas in djupt och sucka ut långsamt!

Säg: Från och med nu är jag en annan!
Gör: Andas in djupt och långsamt håll din nya kraft (räkna till 13) och andas långsamt ut.
Gör: Ät upp några citronmelissblad och drick den gyllenedryck!
Säg TACK, TACK, TACK
Gör: Tacka moder jord genom att offra något!
Säg SLÄPP; SLÄPP; SLÄPP
Gör: Tänd din salvia och rensa bort runt din kropp!
Gör: Sträck upp armarna och
säg jag är stark och ren!


Det blåste och vi hade lite problem med att göra stjärnan.
Men det var tur att vi var här för det fanns grus mitt på toppen.



Här var det en som blev klar fort......vi skulle få plats med båda fötterna i spetsen
för själen....


Full aktivitet.... det kändes så skönt ingen brydde sig om övriga gäster
på högen och de brydde sig inte om oss.....
-Ingenting har någon betydelse om man inte ger det betydelse......




Irja slog på trumman och sjöng så vackert för oss, ögonblicket blev magiskt!


Vi hade våra vackra symboler med oss, vi käkade citronmelissen och drack
ur den gyllenebägaren.

Bägaren står för:

Bägare, denna mugg står för väderstrecket väster och vattnets kraft. Den är ett feminint redskap. De maskulina redskapen är långa och smala och har en mycket bestämd form, och de feminina är rundare. Bägaren är en symbol för magen och eller livmoder. När den fylls med vin, juice, vatten eller mjölk blir den ännu kraftfullare och är då en Gudinnesymbol.
Bägaren kan även vara ett redskap för spådomar. Vattnets element har sedan länge kopplats samman med det undermedvetna, med drömmar, känslor och övernaturliga förmåga. Fyll bägaren med en mörk vätska . druvjuice, rött vin eller färgat vatten - och se ner i den i ett svagt upplyst rum medan du låter tankarna glida fritt och slappnar av i ögonen. Öppna för alla bilder som kommer till dig.

Pentagrammet, är traditionellt ett platt sten eller metallplatta, vanligen med en ingraverad, femuddig stjärna på ena sidan. Det står för väderstrecket norr och jordens element. Det är slätt och rundat och är också en kvinnlig symbol.
Pentagrammet är en helhetssymbol som bland annat representerar hur Ande (eller kalla det Kraft, Gudomlighet, Gudinnan, Den Store Anden, det du föredrar) verkar i de fyra elementen, jord, luft, eld och vattten.ymbol
Det kan användas för att binda utspridda energier till marken. Man kan också hålla i det när man är stressad eller upprörd och fylla det med sina känslor. Kom bara ihåg att lägga ner det på marken efteråt så att den negativa energin kan tas upp av jorden. Det finns två olika slags pentagram. Dels finns det ett som är tre dimensionellt och gjort av sten, metall, trä eller lera. Det kan vara en dekoration eller en del av altaret. Den andra typen av pentagram innehåller samma femuddiga stjärna men den är antigen ritad eller också formar man den för hand med fingret, trollstaven eller athamen. Den är tvådimensionell och inte tredimensionell.



Vi tog det lugnt och i egen takt så att alla kände sig hemma!
Det var lugnt och fridfullt....alla gjorde sitt bästa!



Gyllenedrycken och bägaren....måste vara på plats!


Vissa var väldigt förberedda och Lenas värmeljuständare fungerade bäst
i blåsten när vi skulle elda vår salvia. En gjorde slut på en hel tändsticksask och tändare gick inte.



Vissa hade valt att klä sig i svart idag, för att begrava det gamla....



Ibland händer det en massa andra saker, kanske de är mest spännande...



Nu är vi redo för vår uppgift!


Tillsammans är vi starka!




Sedan var det dags för delningen och vi använde vår nya
talkingsticks...
Här sas det precis -att det som händer är mer talande än själva andemeningen....


Alla lyssnade med stora öron......vi delade våra upplevelser.....(men inget måste, alla pratar som vill)


Andra saker som sades under delningen:

- jag skall ta med mig stunden och förändra mitt liv nu!
- Härligt att få vara med hjärtat och själen!
- Helt fantastiskt att tillhöra en grupp!
- Vilken styrka att få känna harmoni detta ger kraft!
- Härligt att ha något att återkomma till, att "tillhöra"
- Mitt nya liv - känns jättekul!!!
-TACK!



Att ändra på sina mönster krävs Vilja, Val och VANA!

Bryt mönste gör saker tvärtemot vad du brukar..
Ät frukost innan du går in till badrummet eller tvärtom.
Tvätta dig nerifrån och upp.....
Torka dig nerifrån och upp!
Titta inte i spegeln det första du gör!
Gå eller åk en annan väg till jobbet....
Ät annan mat!
Umgås med andra människor!
Gör något du inte vågat förut!
Anmäl dig till något som du förut aldrig skulle vilja anmäla dig till!
Ta på dig andra färger än du brukar.
Le i varje ögonblick, i telefonen, mötet med okända människor och med kända.
Ta en blomma och undersök den noga!
Ät en apelsin i tystnad och känn hur den smakar!
Ät en hel måltid under tystnad tillsammans med andra!
Var tyst i tre dagar!
Ligg på din andra sida, möblera om i sovrummet! Byt sida!
Älska på ett annat sätt!
Låt någon leda dig med förbundna ögon.
osv mm mm mm mm


Det tar tre månade rinnan något blir en VANA!


-Släpp taget om det gamla och välkomna ditt nya spännande liv!
Om tankar kommer upp tänk släpp, släpp, släpp tre gånger och lägg till, tillit, tillit, tillit (3 ggr)

Nästa träff blir den 27 september kl 12 boka den dagen redan nu, denna dag kan du inte missa!
Maja kommer att komma och ge ett intressant föredrag om Väckarklockan!
Vi skall göra en höstceremoni och kalla in andra hjälpare.
Leta efter din stav och spö!

Välkomna!!!!!!


RSS 2.0