Symboler och Magiska redskap:

Symboler

Symboler har en stor betydelse. Det finns symboler för nästan allting, från Gudinnan, elementen, verktygen, månens faser och till de gamla runtecknen som kan symbolisera Skydd och Hälsa tex. Det man kanske ser oftast är Pentagrammet, den femuddiga stjärnan i en cirkel,(Även kallad Pentacle). Denna symbol har fått en negativ innebörd för många, då det vänds uppochner och kallas "djävulens tecken". Detta är helt fel! Pentagrammets stjärna är en symbol för de fyra elementen och den femte stjärnudden står för Själen, styrkan inom dig. Cirkeln runt stjärnan symboliserar Evigheten, livscykeln, årshjulet.

 Ett uppochner vänt pentagram - är ingenting annat än just ett uppochner vänt pentagram, och betyder ingenting annat! Pentagrammet är äldre än Kristendomen, och det var kristendomen som förde in begreppet "Djävulen" i folks tro, Att vända pentagrammet och sätta till exempel ett bockhuvud i det, är ett kyrkans påfund för att "skrämma" folk från deras gamla religion över till den kristna. .



Magiska redskap

  

Magiska redskap kan användas i ritualer, för att hjälpa till att grunda sig eller förflytta energi, eller inom ramen för en förtrollning. Det kan också fungera som en symbol för det magiska ögonblicket. Hjälper till med ditt fokus och håller energin i rörelse.

  

Vad som behövs:

En Athame, en liten tveeggad dolk. Den står för väderstrecket öster och representerar luften. Athamen är maskulin och används vanligen för att rikta och flytta energi. Man kan använda sin Athame för att förlänga sig själv, för att slå en cirekel, slå en öppning i en cirkel eller välsigna ett föremål eller något ätbart. Den skall inte användas för att skära i fysiska föremål. Den får aldrig användas till att skada något levande.


En Trollstav, staven står för väderstrecket söder och eldens makt. Liksom athamen används den ibland för att flytta energi. Man kan även göra cirklar men trollstaven. Staven kan vara av trä, metall, glas, sten plast mm. Enligt traditionen ska den vara lika sång som avståndet mellan fingertopparna och armbågen. Helst skall man gå ut i skogen för att hitta din pinne med den "rätta" längden då är det din pinne. Trollstaven/trollspöt kan även skydda dig för andra och andras energier.

Skala av barken, tälja den jämn och använd sandpapper. Du kan själv välja att skära in några magiska namn i den. Gör ett pentagram nära den övre ändan och klistra dit en ametist på den. Du kan även ha andra stenar som betyder något för dig.


Bägare, denna mugg står för väderstrecket väster och vattnets kraft. Den är ett feminint redskap. De maskulina redskapen är långa och smala och har en mycket bestämd form, och de feminina är rundare. Bägaren är en symbol för magen och eller livmoder. När den fylls med vin, juice, vatten eller mjölk blir den ännu kraftfullare och är då en Gudinnesymbol.

Bägaren kan även vara ett redskap för spådomar. Vattnets element har sedan länge kopplats samman med det undermedvetna, med drömmar, känslor och övernaturliga förmåga. Fyll bägaren med en mörk vätska . druvjuice, rött vin eller färgat vatten - och se ner i den i ett svagt upplyst rum medan du låter tankarna glida fritt och slappnar av i ögonen. Öppna för alla bilder som kommer till dig.


Pentagrammet, är traditionellt ett platt sten eller metallplatta, vanligen med en ingraverad, femuddig stjärna på ena sidan. Det står för väderstrecket norr och jordens element. Det är slätt och rundat och är också en kvinnlig symbol.
Pentagrammet är en helhetssymbol som bland annat representerar hur Ande (eller kalla det Kraft, Gudomlighet, Gudinnan, Den Store Anden, det du föredrar) verkar i de fyra elementen, jord, luft, eld och vattten.ymbol

Det kan användas för att binda utspridda energier till marken. Man kan också hålla i det när man är stressad eller upprörd och fylla det med sina känslor. Kom bara ihåg att lägga ner det på marken efteråt så att den negativa energin kan tas upp av jorden. Det finns två olika slags pentagram. Dels finns det ett som är tre dimensionellt och gjort av sten, metall, trä eller lera. Det kan vara en dekoration eller en del av altaret. Den andra typen av pentagram innehåller samma femuddiga stjärna men den är antigen ritad eller också formar man den för hand med fingret, trollstaven eller athamen. Den är tvådimensionell och inte tredimensionell.


Vandringsstav:

Vandringsstaven är En symbol och en praktik hjälpare för ett extra stöd på livets vandring. Det finns två olika uppgifter om staven som du skall hitta ute i skogen liggandes där för dig. Ena alternativet är att den är precis lika lång som du själv och det andra är att den skall räcka dig till armhålan. Diametern skall vara samma mått som mellan din tumme och pekfinger.

Staven används för att stödja dig med när du hoppar över bäckar, för att hålla undan grenar och för att försvara mig mot stråtrövare eller andra obehagligheter.

Asp är att föredra på grund av den låga vikten när den torkat. Barka av den och ställ på tork ett bra tag. Tjocka änden uppåt! Den skall snidas ut upptill med dina fingrars mellan rum och ett läder band skall lindas runt skaftets handtag. Du kan själv rista in symboler, runor, klistra stenar eller hänga fjädrar runt om. Frans nedtill för att få småfolket med på din vandring. Staven är maskulin och står för handlingen i livet.


Altare, ett eget altare i hemmet där dina magiska redskap kommer att bo är bra. Vill du inte skylta så kan man linda in allt i ett vackert tyg och ha det nära dig.


Sekundära redskap:

En kniv med vitt handtag, som används för att skära i den fysiska världen.

Rökelsebehållare

Några små skålar till salt och vatten

En spådomsspegel (vanligen svartmålad)

Stearinljus och ljusstakar

Spådomsgrejer, ex tarotkort eller runor

Smycken och kläder för ritualer och trolldom

Guldnyckel symbol för att låsa upp hemligheter och ditt inre

Örter för rening av energier eller din kropp


Tänk på att redskapen har ofta en egen personlighet. Allt har ett medvetande, från en pinne i skogen till en handgjord trollstav. Alla redskap måste respekteras.

När du försöker avgöra om ett redskap skulle passa dig så försök att tyst fråga det vad det tycker om dig och hur det vore att arbeta tillsammans. Du kommer känna ett ja eller ett nej.


Rena och inviga redskapet, det finns flera olika sätt:

  

1.Begravning: Vira plast runt föremålet och gräv ner det några dagar. Athamen kan man bara köra ner i jorden. Jorden är den främste återanvändaren och drar med säkerhet åt sig eventuella negativa energier i ett föremål.


2. Saltvattensbad: Salt är renande och vatten är förstås utmärkt för rengöring. Havet, tårar och mycket av vårt blod består av saltvatten, och därmed är det heligt för Gudinnan. Doppa det snabbt i saltvattnet och ställ för att torka.


3. Solbad: Välj en solbelyst fönsterkarm och låt redskapet ligga där i några dagar. Solen bränner bort det mesta av den gamla energin och vinden blåser bort resten.


4. Passage genom eld: Eld är naturligt renande och bränner bort icke önskvärda energier. Tag föremålet och dra det genom en låga. Om det svartnar torka bara bort sotet.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0