Fullmåneceremoni 2 dec 09

Fullmåneceremoni med ljus! Onsdag den 2 december
kl 18:30

Fullmåneceremoni med ljus!
Vi möts under månens inflytande för att skapa magi och öppna oss för den gudomliga kraft som genomsyrar allt. Mormoder Måne visar oss vem vi är.
Fullmåneceremonier är fantastiskt . Du kommer otroligt nära din kvinnliga energi och ger den utlopp. Talet 13 är kvinnans tal och vi följer månens varv runt jorden. Fullmåneceremonier görs överallt i hela Sverige. Tillsammans bildar vi en väv som stärker kvinnor och gudinnan i oss. Gör upp en eld och bara var här och nu med Månen.
Vi gör så att vi först renar oss med salvia och sedan letar var och en upp en plats som känns bra (i närheten av eldstaden) … Vi börjar med att gå i en cirkel medsols 3 varv, sjunger någon väl vald sång(är det någon som har det) eller att Irja trummar?) Vi fokuserar på den kvinnliga ljusa energin och ber att ljuset från månen fyller hela oss.
Vi nynnar en sång och försöker vagga oss i cirkeln helt rytmiskt och håller varandra i händerna. Vi samlar oss inom oss och känner hur lugnet fyller oss.
Sedan riktar vi våra armar mot  Månen och önskar eller tackar (tyst för oss själva)för något som vi känner ödmjukhet för..   vi inväntar med slutna ögon om månen  har något att ge eller säga mig? det kan vara ett tecken som formar sig som en bild, eller en känsla…
Ibland känner man ingenting.. och det är helt ok det med.. för det bukar komma till en någon dag senare..
När vi fått vårt tecken från Månen (det kan ta olika tid) – hur knasig den än kan verkar så sätter vi oss igen vid elden.. och funderar på vad det kan betyda för mig och delar med oss av vår upplevelse.. sedan när vi känner oss klar så avslutar vi det hela. Jo, en sak till man kan även skriva ner saker som man vill ha ett avslut på i sitt liv på en lapp och slänga den i elden det är ett effektivt sätt att ta bort allting som är i vägen för ens utveckling.

En summering för år 2009 kan vara bra att göra och skriva ner det som du inte varit nöjd med eller något som hindrat dig i din utveckling. Det kan du kasta i elden och säga släpp släpp släpp tre gånger.
Medtag: Fackla, marschall, sittunderlag, salvia, lite fika(vamt),
ta på dig varma kläder vi kommer att vara ute hela kvällen.
Varmt välkommen!

 Fullmåneceremoni

Vi möttes vid prakeringen, fyllde bilarna och åkte ut till Hjälmaren. Jag hade lästa att om man lyckades få månskenet att spegla sig i vattnet och att man skulle låta sitt ansikte fyllas av ljuset, då skulle ljuset förmedlas in till vår själ.
Månen var fantastisk, den speglade i en något isig Hjälmare. Månskenet stänkte på isen, det var ljust vi behövde inga ficklampor.


Vi tackar Carsten för att  han skänkte oss veden!
Kvällen var klar och vi började med att göra upp eld.


Vi tackar Tina för insatsen av att göra upp eld. Orbierna ville oxå vara med!


Med spänning väntade vi på kvällens händelse.


Det var svårt att fånga den magiska aftonen på bild. Men otroligt vackert var det.


Månen ser liten ut på bilden, men i verkligheten var den så stor och vacker.


Visst ser det mysigt ut, en fantastisk kväll. Vi var verkligen överaskade av kvällens skönhet.


Vi var inte ensamma.....








Annelie påminde oss om Nelsons Mandelas tal, vi tackar för det!

Detta tal höll Nelson Mandela 1994
vid sin presidentinstallation i Sydafrika.

När Du läser det,
öppna dig in i minsta cell och ta in
att det här också handlar om Dig!

Det vi fruktar mest är inte att vara otillräckliga.

Vår djupaste rädsla är att vi har omätliga krafter.

Det är vårt ljus, inte vårt mörker,
som skrämmer oss mest.

Vi frågar oss:
Skulle jag vara lysande, fantastisk,
begåvad och förbluffande?

Egentligen - hur kan vi undgå att vara det?

Du är ett barn av Gud.

Världen är inte hjälpt av din småbarnslek.

Det ligger inget stort i att krympa,
så att andra människor i din närhet
skulle slippa känna sig osäkra.

Vi föddes att förverkliga
Guds härlighet inom oss.

Den finns inte bara i några av oss:

Den finns i alla.

Och när vi låter vårt eget ljus skina
ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma.

När vi gjort oss fria från vår egen rädsla.

Gör vår närvaro andra automatiskt fria.

 Nelson Mandela


Bergskristall och vacker duk var med.

MÅNEN ÄR SOLENS MOTPOL (hittat på nätet ur astrologisk synvinkel:)

Månen är solens motpol, och då Solen står för människans identitet och ande, så står Månen för de undermedvetna delarna av personligheten och själen. Månen associeras med känslor, instinkter och mottaglighet. Mottaglighet, på samma sätt som Månen absorberar Solens ljus. Solen är dagen och Månen natten, deras funktioner kompletterar varandra.

I födelsehoroskopet är det viktigt att Solen och Månen har en harmonisk relation för att känsla och vilja skall kunna samarbeta. Förmågan att ta intryck och att bedöma våra upplevelser hänger ihop med Månen, det finns en direkt koppling till lynne och sinnen.

Trygghet är också en viktig associering och detta dels då man ser Månen som en beskyddande moderssymbol, men också som nattens trygghet. Moderligheten är inte bara moderns utan också de beskyddande eller moderskänslor som alla människor bär på



Inom varje människa finns minnen av säsonger firade av våra anmödrar genom tiderna. Ingen vet bättre än en person själv hur den bäst uppmärksammar en högtid. 

 
HEL´s afton övergår i HEL´s fullmåne fullmåne
 
HELs krafter och energier tar aldrig slut! Det finns rapporter från firande runtom i landet.

Att fullmånen är med och styr har ju att göra med att man inte kunde sopa bort spåren från den gamla tron på Modergudinnan. Gudinnan/kvinnan och månen är intimt förknippade - de förhåller sig till varandra som handen och handsken. Månen går ett varv runt jorden på 28 dagar. Månvarvet är med andra ord lika långt som menstruationscykeln! Månen går 13 gånger runt jorden - kvinnan menstruerar 13 gånger på ett år. Inte undra på att männen gjort den siffran till något fult och farligt.

Fullmåne

När månen syns i hela sin prakt är en kraftfull tid. Allt kommer upp till ytan. Till och med själva jordens yta reser sig under fullmånen! Den som följer månen gör likaledes. Vi reser oss i vår fulla prakt;-) Det är en tid för aktivitet, handling, utåtriktad energi. Inte en tid för introspektion eller att dra sig undan för sig själv (vilket istället hör till den mörka månens fas). I faserna "födelse-mognad-död-vila" är detta mognandets tid. Blomstringen, då all energi går på högvarv. Passa på att använda denna tid för att syna dina relationer i sömmarna eller helt enkelt för att umgås och fira. Fira vad undrar du kanske? Fira Livet förstås!

Helande av både kropp och själ anses särskilt lämplig under fullmånen.
Har man besvär med något brukar detta förstärkas (= komma upp till ytan) denna tid. Naturliga antibiotikum och kraftfulla örter är särskilt lämpliga denna period. Vitlök, echinacea, cayenne t ex.

Detta är alltså en period för aktivitet, ta itu med saker som behöver tas itu med och även social samvaro, firande, festande.

 

Avtagande måne. Direkt efter fullmånen fram till nymånen.

När månen börjar krympa igen. Mer och mer av månen döljs under denna perioden. Hon gömmer sig mer och mer och mer...Fullmånens utåtriktade energi avtar alltmer under denna period. I faserna "födelse-mognad-död-vila" är detta dödens fas. Ett ord som klingar negativt i de flestas öron. Men vad som åsyftas är den process som kan kallas vissnande/borttynande/förändring. Detta är en fas som många religioner velat bortse ifrån på olika sätt, bland annat genom att demonisera den och polarisera den genom att skapa motsatser. Motsatser i sig är förstås inget fel. Men vad man gjort är att skapa motsatser som befinner sig i något slags krigstillstånd. Liv kontra död. Ljus kontra mörker osv. Istället för det som Månen lär oss: det är samma Gudinna (process, om du inte gillar ordet Gudinna), men olika faser! Det ena förutsätter det andra. Död är därför något vi kan se i vårt eget liv. Något har spelat ut sin roll, vissnar och man låter det "dö". Denna månfas brukar användas till just det. Vad vill man bli av med i sitt liv, vad är dags att låta dö? Detta behöver inte innebära att det nödvändigtvis är något som för alltid skall försvinna. För precis som månen lär oss övergår hon i slutet av denna fas till vilofasen ut vilken födelse stiger igen osv. En förvandlingsprocess! Men det kan också vara något man vill bli av med för gott. Ett enkelt exempel är viktminskning. De överflödiga kilona vill man ju troligen bli av med för gott. Det hör alltså till denna fas och nästa fas, (men absolut ej tillagande och fullmåne!) Utdrivande, renande örter passar bra för kroppen här. Bli av med vad man tycker är dåliga vanor är också lämpligt att börja med här.

Fullmånens tid
Fullmånens tid. Kraftfullt, energierna når sin kulmen. Detta är en underbar tid, en tid för firande av Livet.  Fullmånen innebär glädje och utåtriktad aktivitet, sång och dans och fysisk njutning i vördnad inför Krafterna och särskilt den Feminina Principen som Månen står för.

Energierna som är i omlopp vid fullmåne är perfekta för magiskt arbete som har att göra med helande, kärlek och divination. Men fullmånen kan ibland också vara en besvärlig tid, säkert mer för en del än för andra. Varför upplever många att man runt tiden för fullmåne mår lite konstigt? Som att man känner sig liksom i obalans.
Kanske har man underliga drömmar eller så bråkar man extra mycket med familjen, det är som att alla känslor ligger på ytan och bara väntar på att få flöda över.

Detta är inte så konstigt egentligen om man tänker efter.
Månen har med vårt undermedvetna att göra och det är just dit som en del av våra känslor förpassas när vi inte kan eller vill kännas vid dem.
Dragningskraften från månen styr ebb och flod, som vi vet. Det är Elementet Vatten som naturligtvis finns även i oss människor och har direkt med våra känslor att göra, för känslor flödar likt vatten.
Månen, vatten, det undermedvetna, drömmar, känslor. När vi ser detta så förstår vi samtidigt hur viktigt det är att tillåta sig själv att på ett sunt sätt både känna och uttrycka alla sina känslor, för de är något helt naturligt och normalt att ha. Att inte trycka undan, för de försvinner inte även om vi kan tro det, de lagras i stället i vårt undermedvetna och påverkar oss därifrån.
Månen är en bra lärare för hon visar oss vikten av att lära känna sig själv, att acceptera sig själv och kunna uttrycka sig sunt och sant. Och att integrera alla sidor i sig själv till en helhet – för vi består av både mörker och ljus, precis som Naturen i övrigt gör.

Att återskapa harmoni med hjälp av månens faser
Många har inte någon koll på vilken månfas det är och struntar kanske i vilket.
Förr i tiden var det av större betydelse, eftersom vi då var tvungna att hålla koll på faserna för att kunna skapa de bästa skördarna, för att få mat och för att vi visste att månens energier har en påverkan på allt liv.
Idag går vi lätt och enkelt bara iväg till mataffären, där ingen bryr sig om vilken månfas det är. Och ändå så kommer ju maten någonstans ifrån, den växer ju inte upp ur golvet där i affären.

Ett sätt att komma i samklang med Naturen igen, inom och utom, är att vara uppmärksam på vilken månfas det är och hur man själv känner sig genom Månens olika förändringar – det är förresten också något som Månen påminner oss om; att allting är i ständig förändring, inget är statiskt eller stillastående.
Energierna flödar och rör sig hela tiden; de växer, mognar, avtar och växer igen. Som i en dans, som i en spiral.



Vad hände vid isen? Spiraldanser?


Månens påverkan av livet hittat på : http://hem.bredband.net/b124095/moon.htm

Som du vet påverkar månen mycket på jorden, tänk bara på ebb och flod. Det har alltid ansetts att kvinnans cykler är påverkade av månen. Vi har också många myter om månen.

En berättelse jag har hört om månmyter:

För länge sedan kom månen ned på jorden varje fullmåne för att hitta sig en brud ( en oskuld ), hon fick följa med månen upp till sig och där tynade hon bort. En gång fick han syn på en mycket vacker sameflicka som var på väg till sin blivande man, hon åkte skidor över fjället. Månen blev helt betagen, en sådan vacker flicka var det länge sedan han sett. Men den vackra flickan ville inte ge sig så lätt. Hon gömde sig i snön när månen ville titta närmare på henne och när månen sökte efter henne skyndade hon sig tillbaka till kåtan för att gömma sig. Månen kunde inte komma in i kåtan och flickan stack ut sitt huvud och månen fick syn på henne. Hon lovade månen att hon skulle visa sig för honom varje fullmåne om han lovade att inte fortsätta med att ta med sig unga flickor till månen utan bara titta på dem. Och efter det tar månen aldrig mera unga flickor till sig upp på månen.

Denna myt är precis tvärt om vad andra myter och religioner anser. Månen är gudinnan liksom solen är guden. Fullmånegudinnor är ex. Astrate, Isis, Hathor, Diana Den förmörkade månen kan representeras av Hekate. Vår egen ( nordiska ) mångudinna Freja, hennes dag är fredag och hennes tal är 13. Hon representerar kärlek och fruktbarhet, hon är månhavet, stjärnorna och magin.

Dessa ovan är mångudinnor och representerar månens tre faser, nymåne, fullmåne och förmörkelse. De är modergudinnan som är trefaldig. Står för skapelse, födsel och död ( vår, sommar och höst ).

Nymåne ( du vet att det är nymåne när månen är som ett komma dvs den kommer )

Den här fasen står för tillväxt och vitalitet. Sätt nu igång det du vill nyskapa. Nysatsningar som kräver självmedvetenhet kan initieras och nå framgång i riter eller magi.

Fullmåne

Nu kan du sätta igång det som kräver mycket energi exempel uppfylla önskningar eller för att hela. Den är speciellt kraftfull för kärleksmagi och saker som rör hjärtat. Fullmånen är månfasernas fulländning och det är dags att fullfölja sina projekt. Det är också då du ska skörda dina magiska och medicinska örter.

Är fullmånen på en Måndag eller på en Torsdag får dina magiska örter en extra stark kraft.

Månförmörkelse

Månens kraft är extra stark den här tiden. Den lämpar sig väl att utnyttja för inre arbete, koncentration, spegelmeditation och klärvoajans. Intuitionen föder inspiration..




Vad är det som rör sig här?



Vi gjorde cirkel och sjöng, gungade och tackade och tog in.
Stäckte upp vpra händer till månen och inväntade vårt budskap.


Flera dansade över isvattnet....


Kvällen var givande och många kände sig pigga och hade fått ta del av månkraften.
Vi pratade om förväntningar och julstress, ingen av oss kände stress inför julen, det kändes jätte bra.
Det blir som det blir även om vi stressar eller ej.

Benjamin syrssa sjunger- Allt du önskar kan du få? Och det är sant!
Du skapar ditt egna liv! Livet är möjlighet till utveckling och att kunna skapa något.
Vetenskapligt är endast skapligt vetande, kunskap är att kunna skapa något! Det är stor skillnad!
Vi tillhör samma väv och vid en koppling så kopplas vi ihop och historierna vävs samman och tillsammans
kan vi skapa en bättre värld, för Dig, för Mig och för våra kommande avkommer och framför allt för
moder jord.

Vi fikade och värmde oss vid elden. Gjorde en kvinnövning och tackade och åkte hem.

Väl mött nästa gång, kallelse kommer!

TACK TACK TACK, TILLIT, TILLIT, TILLIT!!!!

Moder jord meditation den 7 dec kl 18.00 du vet var.
Välkommen!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0